Oferte locuri de munca top

Cum se pot cumpara carburanti mai ieftini

„Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, platforma on-line care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de principalele rețele de distribuție a carburanților auto, a fost lansată de Consiliul Concurenţei.

„Accesând gratuit acest comparator de prețuri, consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică și serviciile oferite de acestea, precum și prețurile practicate”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Această aplicație este dezvoltată în România, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării. Proiectul, având valoarea totală de 1.422.346 lei fără TVA (305.880 euro), este finanţat integral de la bugetul de stat.

Consiliul Concurenţei a iniţiat de acest proiect în 2018, având ca partener instituţional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC.

Cum funcționează

* Se accesează pagina www.monitorulpreturilor.info şi se selectează „Carburanţi auto”. Aplicaţia va localiza zona în care se află persoana care accesează platforma;

* Se selectează tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică;

Aplicația va afișa mai multe filtre de căutare:

* distanţa în jurul locaţiei curente (locul în care se află persoana care a accesat platforma)

* în jurul unei locaţii selectate: într-o localitate sau pe un traseu selectat

Aplicaţia va afişa, conform criteriilor selectate, toate staţiile de comercializare, distanţa până la fiecare dintre ele şi preţul (lei/L);

Aplicaţia mai oferă posibilitatea de căutare în funcţie de: serviciile oferite de staţia de comercializare a carburanţilor: reţeaua de comercializare preferată.

Aplicaţia oferă posibilitatea de a contacta Autoritatea de Concurenţă atât pentru Sesizări/reclamaţii, cât şi pentru recomandări.

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu rezidential cu opt blocuri de 11 etaje, in curs de autorizare

In cadrul unui mare proiect rezidential au crescut preturile cu 7 – 15%

Bloc cu 7 niveluri, in pregatire in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus