Oferte locuri de munca top

Cum se obtine finantare pentru panouri fotovoltaice la gospodariile izolate

A intrat în vigoare Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate și neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Aceasta printr-un ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial.

Statul va acorda astfel finanțare nerambursabilă pentru cumpărarea de  panouri fotovoltaice în vederea producerii de energie electrică în locuințele situate la cel puțin de 2 km față de rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Finanţarea nerambursabilă este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare imobil aflat la o distanță de cel puțin 2 km față de rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale cărora le-au fost aprobate dosarele de finanțare. Lista potențialilor beneficiari cuprinde unitățile administrativ-teritoriale în raza teritorială a cărora se află satele, precum și numărul de gospodării aferente acestora din urmă, elaborată în baza informațiilor transmise Ministerului Energiei, în anul 2017, de către consiliile județene și prefecții județelor.

Potrivit Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, sunt considerate cheltuieli eligibile:

 1. a) achiziţia sistemului fotovoltaic pentru o putere de cel puțin 1 kwp, având ca principale părți componente: panou fotovoltaic, încărcător, baterii (acumulatori), invertor, materiale conexiuni și siguranțe, modul comunicație GPS/contor inteligent de măsurare a energiei electrice produse și de înregistrare a funcționării instalației, structura de montaj a sistemului, tablou electric de curent continuu-alternativ
 2. b) achiziția instalației electrice interioare în imobil;
 3. c) montajul și punerea în funcțiune a sistemului fotovoltaic, a instalației electrice exterioare și interioare, reprezentând maxim 15% din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice;

d)TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Programul se derulează multianual, iar finanţarea programului se realizează din veniturile Fondului pentru mediu rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, în limita sumelor prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu.

 

Descărcați aici Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu de vile, in pregatire intr-un frumos oras

Proiect rezidential, dezvoltat intr-una din cele mai selecte zone ale Capitalei

Reabilitarea transportului public cu peste 9 mil euro

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

6 Comentarii

 1. iulian said:

  exista lista cu firme agreate ?
  unde este postata ?
  este functional proiectul ?
  exista vreo firma care deurleaza aceste proiecte ?
  … si totul este atat de ambiguu in legea asta.

 2. L said:

  Domnilor, publicati date eronate:
  „Sunt considerate cheltuieli eligibile următoarele: a) cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp” si nu 1kwp cum ziceti
  „Finanţarea se acordă în procent de până la 90% ” si nu 100% cum ziceti…
  Or mai fi si altele dar n-am stat sa le caut pe toate.
  vedeti aici: https://www.afm.ro/sisteme_fotovoltaice_ghid_finantare.php

  • ARENA Constructiilor said:

   Articolul face referinta la sistemele fotovoltaice pentru gospodariile izolate. Puteti consulta documentul aferent, atasat la sfarsitul articolului. Dumneavoastra va referiti la panourile fotovoltaice care livreaza surplusul de energie in reteaua nationala.

 3. Niculai said:

  Bună seara aș dori să accesez fonduri pentru panouri fotovoltaice de o putere de până la 7,10 kwh

 4. Banete rebeca said:

  Buna ziua .Avem si noi o anexa agricola si ne intereseaza sa punem.panori solare sponsorizate de stat „casa verde”.
  Multumesc anticipat.

 5. Anonim said:

  Buna ziua, am o anexa agricola sa ma intereseaza sa aflu cum pot obtine sponsorizare pentru montarea panourilor solare. Anexa se afla langa casa este aproape de stalp de electricitate.Multumesc!

Sus