Oferte locuri de munca top

Cum se imparte miliardul de lei pentru proiectele locale

Lista celor 2.756 de administrații locale care au primit finanțare în valoare totală de peste 1 miliard de lei a fost publicată în Monitorul Oficial (găsiti lista atasată la finalul știrii).

Guvernul condus de premierul interimar Florin Cîțu a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021 cu suma de 1.010.966 mii lei.

Suplimentarea se face din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021.

Alocarea către bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale prevăzute în lista de mai jos se face pentru plata unor cheltuieli curente și de capital.

Ministerul Finanțelor a fost autorizat să introducă modificările corespunzătoare în volumul și structura bugetului de stat pe anul 2021.

Reprezentanții USR PLUS au contestat vehement decizia Guvernului de a aloca peste 1 miliard de lei pentru proiectele locale.

Dacian Cioloș, președinte USR PLUS, a spus că premierul demis a alocat un miliard de lei din fondul de rezervă către primarii PNL și UMDR, dar și către primarii PSD de la care speră să obțină ajutor pentru instalarea unui guvern minoritar.

Dan Barna a declarat că Florin Cîțu ”a golit fondul de rezervă al Guvernului și l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR”.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus