Oferte locuri de munca top

Cum se face amanarea platii ratelor pentru UAT-uri

Modalitatea de amânare a plății ratelor și dobânzilor pentru împrumuturile acordate unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, de către Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare, a fost aprobată printr-un ordin al ministrului finanțelor publice, publicat ieri în Monitorul Oficial.

Plata ratelor și dobânzilor poate fi amânată pentru o perioadă de trei luni de la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, adică de la 21 martie 2020.

Această facilitate nu este acordată unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale care înregistrează restanțe la plata ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor la momentul intrării în vigoare a OUG nr. 29/2020.

Unitățile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale care optează pentru amânarea la plată transmit Ministerului Finanțelor Publice o cerere, pe adresa de e-mail mf.trezorerie@mfinante.gov.ro, într-un termen de maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a Ordonanței.

Cererea se individualizează după fiecare convenție de împrumut și se transmite cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data scadenței, pentru care se solicită amânarea la plată a ratelor și dobânzilor aferente împrumutului.

După primirea cererii, Direcția generală de trezorerie și datorie publică din Ministerul Finanțelor Publice întocmește un act adițional la convenția de împrumut, prin care se amână plata ratelor și dobânzilor scadente din data menționată în cerere, pe o perioadă de 3 luni, prin mutarea corespunzătoare a datelor de scadență, și se transmite noul scadențar al împrumutului.

Pentru această perioadă Ministerul Finanțelor Publice nu calculează dobânzi și dobânzi de întârziere.

 

Descărcați aici Ordinul nr. 1799/2020 pentru aprobarea modalității de amânare la plată a ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor acordate de Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale

 

 

 

 

 

Citiți și:

Aprovizionare cu materiale de constructii, doar pe baza de comanda

Centru de recreere si distractie, pregatit pentru perioada post-pandemie

Cine face studiile pentru un nou spital din tara

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus