Oferte locuri de munca top

Cum ne protejăm de hoți? – Gratii, grilaje, câine, sisteme de alarmă

Din cauza dificultăților financiare, a sărăciei și nu numai, în prezent s-au constatat tot mai multe cazuri de furturi din locuințe. Hoții caută în special bani și bijuterii. Se spune că doar hoții amatori fură televizoare, tablete și laptopuri. Hoții cu experiență nu fură mărfuri voluminoase, ei fură lucruri valoroase. Aceștia sunt așa numiții hoți profesioniști pentru care furtul este o „profesie”, așa o văd ei, ei au o rețea și învață „meseria de a fura” de la alți hoți pe care i-au cunoscut.

Ce locuințe atrag atenția hoților? Ei urmăresc apartamente, case, vile:

  • La care accesul în interior este ușor
  • Unde proprietarul este plecat mult timp de acasă
  • Unde există persoane în vârstă (consideră că acestea au strâns avere în timp)
  • La care văd parcate mașini scumpe
  • În care geamurile permit observarea lucrurilor din interior (ex. echipamente tehnice, mobilier scump, lucruri de valoare, tablouri, bijuterii)
  • Unde balcoanele și terasele sunt ușor accesibile
  • Unde grădinile sunt foarte bine îngrijite (consideră că proprietarii au bani pentru a investi în diferite lucrări în curte).

Din păcate, hoții nu se rezumă doar la furt, ei sunt în stare să atace o persoană (pe care au surpriza de a o găsi în casă) și de a produce distrugeri în locuință care sunt greu iremediabile.

Cum ne protejăm de hoți sau infractori?

Montarea unui sistem de alarmă la apartament, casă, vilă, cabană sau pensiune, este importantă. Acesta reprezintă un echipament de detectare a unei efracții. Are funcții de avertizare a unei efracții. Se folosesc și senzori de detecție care se montează pe tavan, la geamuri sau pe pereți, și care pot depista imediat intrusul. Există senzori de geam spart, senzori de mișcare de exterior sau de interior și senzori de contact magnetic cu ușa. Indicat este să se evite sistemele de alarmă chinezești atunci când se dorește achiziționarea unui sistem de alarmă eficient și durabil în timp.

Montarea de senzori la ferestre și ușăse recomandă în orice casă și apartament. Dacă pleci la serviciu sau în vacanță, poți fi mai liniștit pentru că prin intermediul acestor senzori vei ști dacă fereastra sau ușa este deschisă. Hoții operează prin uși sau ferestre. Prin intermediul senzorilor este asigurat întregul perimetru al casei, hoțul va fiobservat imediat atunci când bagă mâna în casă.

Cei care vor să se simtă mai în siguranță, pot monta gratii la toate ferestrele casei. Ele trebuie să fie din fier forjat, trebuie să fie foarte rezistente. Chiar dacă sunt mai scumpe, merită investiția. Asta este o soluție foarte bună pentru cei care locuiesc la case, vile, sau la parterul unui bloc, pentru a se proteja împotriva infractorilor. Există diverse modele de gratii, drepte, curbate, fixe, cu deschidere, majoritatea au un aspect estetic plăcut, care oferă și un plus de eleganță locuinței.

Proprietarii de case, vile, apartamente, își pot supraveghea locuința de la distanță prin camere de supraveghere. Acestea permit vizualizarea imaginilor din interiorul sau exteriorului casei de pe telefon sau calculator, fără întreruperi. Au sisteme de alarmă prin care se primesc alerte prin e-mail chiar în momentul în care camera video a detectat mișcarea. Pot fi programate să înregistreze imaginile.

Un câine nu este doar prieten, el poate fi folosit și pentru pază. Cu siguranță în acest caz trebuie ales un câine mare, care să sperie hoții și care să nu mănânce de la persoane străine.De-a lungul timpului, câinii au îndeplinit rolul de a păzi oamenii, teritoriul, proprietatea. Și în ziua de azi, câinii sunt apreciați printre altele și pentru faptul că își apără stăpânul.

Care sunt cei mai buni câini pentru casă? Există câteva rase de câini care pot speria infractorii și anume: Rottweiler, Pitbull, Tosa, Bandog, Staffordshire Bull Terrier, Dog Argentinian, Ciobănesc Caucazian, American Staffordshire Terrier, Mastino Napolitano, Cane Corso. Proprietarii care au aceste rase de câini trebuie să le declare la Poliție și să aibă la imobil postat avertismentul „Câine periculos„.

Câinele din rasa Rottweiler poate deveni agresiv cu un infractor, acționează fără teamă pentru a-și proteja casa și stăpânul. Dacă este dresat corect, este cel mai bun câine pentru o familie, este iubitor cu stăpânii, copiii și prietenii, pe care îi protejează oricând. Câinele Rottweiler are capacitatea de a intimida hoții, de a părea foarte rău și agresiv.

Alte rase de câini pentru paza casei sunt: Doberman, Ciobănesc Belgian, Ciobănesc German, Ciobănesc Komodor, Schnauzer Uriaș, Presa Canario, Kuvasz.

Pentru a-ți împlini visul de a-ți proteja locuința, poți face un credit rapid online și obține banii necesari. Este foarte simplu și rapid de obținut. Alegi creditul dorit și printr-un calculator pentru crediteai posibilitatea de a simula diferite situații de împrumut. Astfel obții informații despre rata maximă, suma lunară datorată și alte aspecte importante despre credit.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus