Solplanet x AeroFix

Cum decurg lucrarile la Spitalul de Urgenta Calarasi

Lucrările pentru construirea noului corp de clădire al Spitalului Județean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian din Călăraşi au început în urmă cu două săptămâni, pe data de 4 mai.

În prezent, constructorul care se ocupă de proiect, Construcții Erbașu SA, execută săpătura și etapa 1 a viitorului corp.

„Dorim ca în circa două luni să finalizăm lucrările de săpături și îmbunătățirea terenului de fundare. Până la sfârșitul anului intenționăm să finalizăm lucrările de structură pentru demisol, parter și etajul 1. Preconizăm ca în primăvara anului următor să fie terminate lucrările de structură și să fie începute lucrările de arhitectură și instalații”, ne-au spus reprezentanții constructorului.

Noul corp va fi situat în curtea spitalului actual, la adresa strada Eroilor Revoluției 22 Decembrie 1989, nr. 2-4, Călărași. Acesta va comunica cu celelalte corpuri de clădire deja existente ale spitalului și va prelua funcționalitatea actuală a trei corpuri existente.

Contractul pentru realizarea obiectivului a fost semnat de Compania Națională de Investiții în septembrie 2020. Construcția este realizată de Construcții Erbașu SA în parteneriat cu TerraGaz Construct SRL.

După finalizarea lucrărilor, prevăzute să dureze cel mult 36 de luni, noul corp va avea 230 de paturi destinate secțiilor: Pediatrie, Neonatologie, Bloc Nașteri, Lehuzie, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Geriatrie, Neurologie, Psihiatrie și Chirurgie Plastică.

Suprafața construită va fi de 2.653 mp, iar suprafața defășurată va fi de 15.347 mp.

Regimul de înălțime este de Demisol + Parter + 5 Etaje.

Consiliul Județean Călărași participă la realizarea obiectivului de investiții prin finanțarea lucrărilor și serviciilor neeligibile prin program (lucrările exterioare –amenajarea terenului, gospodăria de apă, stație epurare, rețele exterioare), în valoare de 3.085 mii lei, inclusiv TVA.

Investiția are o valoare totală de de 86,2 milioane de lei.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

 

 

Sus