Oferte locuri de munca top

Cum au evoluat salariile in constructii

Câștigurile salariale medii din sectorul construcțiilor au scăzut ușor în luna august față de luna precedentă, cu -0,1% cele nete și cu -1,1% cele brute.

În august, nivelul a fost de 4184 lei pentru salariul mediu brut și de 3149 lei pentru salariul mediu net, potrivit celor mai recente date transmise de Institutul Național de Statistică.

Ușoara scădere din august vine după două luni în care creșterea câștigului salarial mediu net a fost de peste 3% (3,2% în iunie și 3,5% în iulie).

Nivelul la care au ajuns vara aceasta salariile din construcții este mai mare decât cel de anul trecut, în perioada similară.

Astfel, față de luna august a anului trecut, creșterea salarială în construcții este de 6,3% pentru câștigurile nete și de 4,6% pentru cele brute.

La nivelul întregii economii, în luna august 2020, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5337 lei, mai mic cu 2,4% decât în luna precedentă. Salarial mediu net a fost 3275 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu -2,9%.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (7431 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1704 lei).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus