Oferte locuri de munca top

Cum atribuie primariile contractele de achizitie publica propriilor companii

instructiuneCum trebuie interpretate prevederile art 31 din Legea 98/2016 privind achizițiilor publice a fost clarificat de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice printr-o instrucțiune.

Acest articol stipulează că prevederile legii achizițiilor publice nu se aplică în cazul contractelor de achiziţie publică/acordurilor-cadru atribuite de o autoritate contractantă unei persoane juridice de drept privat sau de drept public în anumite condiții.

Noua instrucțiune are ca scop emiterea de îndrumări privind modalitatea în care pot fi atribuite achizițiile publice și contractele de achiziție publică de către autoritatea contractantă unei persoane juridice de drept privat sau de drept public controlate.

Astfel, atunci când autoritatea contractantă are nevoie de anumite produse, servicii sau lucrări, aceasta are, de regulă, două opțiuni pentru satisfacerea nevoilor apărute:

a)să le achiziționeze de pe piața liberă prin aplicarea unei proceduri de atribuire sau achiziție directă sau

b)să le realizeze intern, cu resursele proprii sau ale unei persoane juridice în condițiile art 31, din Legea nr 98/2016.

Decizia de a urma una dintre cele două variante este exclusiv a autorității contractante, se arată în noua instrucțiune ANAP.

Aceeași instrucțiune clarifică și atribuirea directă a contractului de achiziție publică de către autoritatea contractantă.

Descarcati aici instrucțiunea ANAP

 

 

Citiți și:

Teren de 2,5 hectare, pregatit pentru dezvoltari imobiliare

Peste 3,5 mil euro pentru reabilitarea unui drum judetean greu practicabil

Cea mai inalta cladire din Romania va fi gata la sfarsitul lui 2019

Va fi modernizat sistemul rutier dintr-un frumos municipiu

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus