Oferte locuri de munca top

Cum a solutionat CJ Iasi plangerea unei companii private

A fost aprobată soluționarea plângerii unei companii împotriva Consiliului Județean Iași. Plângerea a fost formulată de către compania Heli Avia Service SRL împotriva aprobării studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru dezvoltarea aeroportului internaţional Iaşi – extinderea terminalelor de pasageri şi a facilităţilor de parcare la Aeroportul Internaţional Iaşi.

Între Consiliul Județean Iași și compania Heli Avia Service SRL au existat raporturi contractuale, respectiv un contract de concesiune având ca obiect concesionarea a 7.800 mp, în vederea realizării unul hangar de mentenanţă pentru elicoptere.

CJ laşi a notificat Heli Avia Service SRL cu privire la rezilierea unilaterală a contractului de concesiune.

Contractul de concesiune prevede faptul că denunţarea unilaterală de către concedent este posibilă cu o justă despăgubire în cazul în care interesul naţional sau local o impune, motivat de situaţia dezvoltării unor proiecte de utilitate publică care vizează proprietatea publică a judeţului laşi.

Heli Avia Service S.R.L a solicitat revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean laşi.

Motivul invocat de companie în plângerea prealabilă îl constituie faptul că noul terminal va fi realizat în parte pe amplasamentul ce face obiectul contractului de concesiune a  terenului de 7800 mp. De asemenea pe rolul instanţei există un dosar care are ca obiect anulare act notificare reziliere contract de concesiune.

Aleșii județeni au hotărât astăzi respingerea plângerii prealabile ca fiind neîntemeiată.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus