Oferte locuri de munca top

Cum a afectat inflatia pe un producator de materiale de constructii

Un mare producător de materiale de construcții din țara noastră a fost influențat de situația de pe piață, fapt ce i-a diminuat rezultatele pe trimestrul III al acestui an.

Managerii săi spun că societatea a fost afectată de scumpirea materiilor prime și a produselor energetice, corelată cu creșterea prețurilor și scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor.

În aceste condiții, societatea Prefab SA s-a confruntat în trimestrul III cu un blocaj în piața materialelor pentru construcții, cauza fiind scăderea puterii de cumpărare.

De asemenea, s-au derulat greoi și proiectele pentru infrastructura națională, fiind afectată piața de prefabricate din beton armat și precomprimat, stâlpi electrici, elemente de autostrada, piese prefabricate, grinzi pentru poduri rutiere.,

Piața materialelor pentru construcții se menține la un nivel scăzut din cauza blocajelor financiare în domeniu investițional național, susțin managerii Prefab.

Aceste condiții au condus la o cifră de afaceri de 72,93 milioane lei, mai mică cu 0,61% față de cea din primele trei trimestre ale anului trecut.

Profitul net a scăzut cu aproape 23%, la 7,45 milioane lei.

Hala cu peste 6 mii mp sc, in planul unei multinationale

Dar datoriile înregistrează o scădere de 4,25%, ajungând la 41,89 milioane lei  la finele lunii septembrie a.c.

Climatul economic este în continuare caracterizat de fiscalitate excesivă și schimbătoare, existând riscul de creștere a impozitelor și taxelor pentru agenți economici în vederea finanțării cheltuielilor publice, legislație greoaie, birocrație exagerată în obținerea avizelor și autorizațiilor necesare funcționării, risc valutar cu influență în prețul unor materii prime și materiale.

În prezent, fenomenul cel mai îngrijorător este creșterea inflației care determină scăderea cererii în piața materialelor pentru construcții, mai spun managerii Prefab.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus