Oferte locuri de munca top

Cu sau fara acord de mediu pentru proiectele publice

Pentru a profita de o excepție prevăzută în Legea privind evaluarea impactului asupra mediului, a fost propus un proiect de lege care extinde substanțial aplicabilitatea acestei excepții.

Proiectul a fost depus în Parlament la finele anului 2018 și a ajuns în prezent să fie înaintat plenului Camerei Deputaților cu propunerea de aprobare, de către comisiile de specialitate.

Parcursul acestui proiect a fost lungit și de faptul că președintele Iohannis a refuzat să promulge legea votată și de Senat și de Camera Deputaților.

Mai precis, proiectul propune ca lucrările declarate de interes naţional sau de interes local să reprezinte lucrări de ”interes public major”.

Aceasta pentru că Legea 292/2018 privind evaluarea impactului asupra mediului stipulează că sunt exceptate de la emiterea acordului de mediu proiectele care trebuie realizate ”din considerente imperative de interes public major, inclusiv de ordin social sau economic, în lipsa unor soluții alternative la acestea, însă numai după stabilirea măsurilor compensatorii necesare pentru a proteja coerența rețelei Natura 2000”.

 

 

 

Citiți și:

Peste 150 unitati locative, in pregatire in provincie

Costuri pentru lucrari de instalatii si scule profesionale

Peste 35 ha, impartite in loturi pentru locuinte individuale

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus