Oferte locuri de munca top

Cu peste 24 mil euro va fi construit un camin studentesc in Bucuresti

Un nou cămin studențesc va fi construit în București. Investiția a fost estimată la peste 24 milioane de euro, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Guvern.

În prezent, pe terenul alocat acestui proiect se află un cămin cu regimul de înălțime Parter + 4 Etaje, ce urmează să fie demolat.

Căminul studențesc va fi realizat pentru Universitatea Politehnica din București, la adresa Splaiul Independenței, nr. 290, Sector 6.

Clădirea va avea un regim de înălțime prevăzut cu demisol, parter și 10 etaje și o suprafață de 128.000 mp. Demisolul clădirii va avea capacitatea să asigure 51 de locuri de parcare. Pe terasă vor fi amplasate panouri solare cu ajutorul cărora va fi asigurat necesarul de apă caldă al clădirii.

În total, căminul va avea 350 de unități de cazare, a câte două locuri fiecare.

Valoare totală a investiției este de 119.813.000 de lei (TVA inclus), din care 116.285.000 lei vor fi finantați de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, restul investiției revenind Universității Politehnica.

Durata de execuție este estimată la 12 luni.

Construcția va fi împărțită astfel:

* La parter sunt prevăzute 21 de unități de cazare, dintre care 2 dimensionate conform necesitaților persoanelor cu dizabilități, sala de lectură, chicinetă și loc de luat masa, spălătorie și uscătorie, spații administrative, spatii tehnice, spații circulații verticale și orizontale.

* La etajele 1-9 sunt amenajate câte 33 unități de cazare, chicineta cu sala de luat masa, sala de lectură, spălătorie și uscătorie, spații circulații verticale și orizontale.

* La etajul 10 sunt amenajate câte 32 unități de cazare, chicineta cu sala de luat masa, sala de lectură, spălătorie și uscătorie, spații circulații verticale și orizontale. De la acest etaj se accesează prin intermediul unei scări metalice terasa necirculabilă.

* La nivelul terasei necirculabile vor fi amplasate panouri solare pentru a asigura consumul de apa calda menajare, total sau partial.

* La demisol vor fi amenajate 51 de locuri de parcare, dintre care 2 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități.

Durata de execuție a investiției este de 12 luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

 

Sus