Oferte locuri de munca top

Cu peste 11 mil euro va fi construita noua cladire a Spitalului Judetean Satu Mare

Consiliului Județean Satu Mare a primit o finanțare în valoare de 11,3 milioane de euro pentru construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.

Fondurile vor fi investite într-o aripă nouă lângă spitalul deja existent. O infrastructură nouă, într-o clădire de 6 niveluri, va face posibilă mutarea majorității secțiilor de la Spitalul Vechi, acolo urmând să rămână doar secțiile de Psihiatrie Acuți și Cronici. Va fi o clădire modernă, cu circuite corespunzătoare ultimelor standarde impuse în sănătate, iar heliportul va fi poziționat pe acoperișul viitorului imobil.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, a declarat: “Din cele 11,3 milioane de euro va fi construită o nouă aripă și vor fi dotate 17 secții din cele 32 de secții ale Spitalului Județean. În primele 6 luni de la semnarea actului va trebui să prezentăm studiul de fezabilitate iar apoi vom organiza licitația pentru proiectare și execuție. Vor urma apoi, conform programului de finanțare, maximum 24 de luni în care vor trebui încheiate lucrările. Așadar, cel târziu în anul 2022 investiția trebuie finalizată, însă dacă licitația nu va dura foarte mult, proiectul are șanse să fie finalizat chiar mai repede”.

Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, iar Satu Mare este partener cu două spitale din Szabolcs-Szatmár-Bereg și Kisvarda, din Ungaria, care vor beneficia de câte un million de euro prin acest proiect.

O veste la fel de bună este și aprobarea modernizării Unității de Primiri Urgențe, un proiect extrem de important, în valoare de 1,5 milioane de euro, care a trecut de criteriile de eligibilitate administrativă.

Tot în cadrul Comitetului de Monitorizare a Proiectelor pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria, a fost aprobat proiectul de reabilitare și dotare a Muzeului Județean Satu Mare, proiect demarat în colaborare cu alți patru parteneri maghiari. Clădirea Muzeului Județean Satu Mare va fi modernizată la standarde europene printr-un proiect în valoare de 1,4 milioane de euro.

 

Citiți și:

Proiect rezidential dezvoltat pe 6 ha in Capitala, mai aproape de aprobare

Disputa pentru reabilitarea strazilor centrale ale unui municipiu

Ansamblu cu blocuri de inaltime medie, langa padurea Baneasa

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus