Oferte locuri de munca top

Cu cat s-a scumpit proiectul de reparare a unui pasaj

Valoarea investiției pentru lucrări de reparații capitale la pasajul superior Socola din Iași a fost majorată.

Documentaţia și indicatorii tehnico-economici, respectiv cererea de finanţare şi devizul general estimativ aferent acestui obiectiv în vederea depunerii în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, au fost aprobate anul trecut.

Între data transmiterii cererii de finanţare pentru acest proiect (noiembrie 2021) și data selectării acestuia ca eligibil la finanţare prin Programul „Anghel Saligny” (august 2022) au avut loc creșteri cu circa 40% a prețurilor la materialele de construcţii utilizate în proiectele de infrastructură. Acest lucru a dus la actualizarea devizului general.

O oferta pentru un contract rutier de 95 mil euro va fi reevaluata

Valoarea totală a investiţiei „Reparaţii capitale infrastructura pasaj superior Socola” rezultată în urma actualizării este de 51.798.107 lei cu TVA (majorarea este de circa 36%).

Din valoarea totală a investiţiei, cheltuielile eligibile prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” sunt de 37.314.336 lei cu TVA.

Diferenţa de cheltuieli neeligibile de 14.483.771 lei cu TVA va fi suportată de la bugetul local al Municipiului laşi.

În luna august a acestui an, acest proiecte și cel de modernizare a unui tronson cuprins între intersecția cu strada Ion Creangă până la limita UAT al străzii Aurel Vlaicu din același municipiu au fost incluse pe o listă de investiții ce urmează a fi realizate cu finanțare prin programul „Anghel Saligny”.

Circa 43 mil euro pentru realizarea unui parc fotovoltaic

Lucrările la pasaj vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), creșterea gabaritului și a clasei de încărcare.

Durata lucrările de construcții vor dura aproximativ 18 luni.

Pasajul a fost construit în anul 1960 și are o lungime de 450,70 metri.

Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 metri pătrați.

Sus