Oferte locuri de munca top

Cu cat ar putea plati ANCPI lucrarile de cadastru

Suma finanțată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate pentru lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale ar putea fi modificată. În acest sens a fost înaintată o propunere legislativă, inițiată de 27 de senatori și deputați. În prezent, aceasta este înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Inițiativa legislativă propune ca același tratament juridic să fie aplicat pentru finanțare și cofinanțare. Astfel, lucrările de înregistrare sistematică inițiate de UAT-uri ar putea primi aceeași valoare, atât în cazul finanțării, cât și al cofinanțării.

Astfel, inițiatorii propun ca lucrările să fie atât finanțate, cât și cofinanțate de ANCPI într-un cuantum de maximum 60 lei + TVA / carte funciară. Excepție de la această majorare fac terenurile situate în zone cu forme de relief ce au categorii ridicate de dificultate prevăzute de Instrucțiunile de aplicare a Normelor de timp pentru operațiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Național de Cartografie. În acest caz, această sumă se majorează cu un coeficient de 1,4 și, ulterior, proporțional cu acei coeficienți aferenți categoriilor de dificultate.

În acest moment, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară, Agenția Națională finanțează lucrările de înregistrare cadastrală într-un cuantum de maximum 60 lei/carte funciară. Pe de altă parte, cofinanțarea acestor lucrări este în cuantum fix de 60 lei/carte funciară.

 

 

Citiți și:

Peste doua luni va demara construirea a 4 cladiri de birouri cu cate 9 niveluri

Ce estimeaza dezvoltatorul unui mare proiect rezidential

Cum merg vanzarile in cadrul unui proiect cu 14 blocuri dezvoltat in Transilvania

Proiect rutier – investitie de peste 94 mil euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus