Oferte locuri de munca top

Cu cat a cumparat Electrica SA un parc fotovoltaic

Societatea Energetica Electrica S.A. a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale într-o companie de proiect care are ca obiect principal de activitate producția de energie din surse fotovoltaice.

Contractul, semnat ieri, vizează achiziția a 100% din părțile sociale ale Foton Power Energy SRL, deținută integral de Emanuel Muntmark și Cătălin Mrejeru.

Preț total estimat al tranzacției este de 4.262.500 euro.

Prețul final va fi determinat prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

Foton Power Energy SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic „Bihor 1” cu o capacitate instalată proiectată de 77,5 MW, situat în vecinatatea municipiului Oradea.

Contractul prevede achizitionarea de către Electrica a părților sociale ale companiei și plata prețului aferent în patru etape, structurate în funcție de stadiul de dezvoltare a proiectului și de îndeplinire a unor condiții suspensive.

Tranzacția vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus