Oferte locuri de munca top

Criza locuintelor la preturi accesibile afecteaza popularitatea guvernului canadian

O criză a locuințelor la prețuri accesibile care afectează popularitatea guvernului canadian va dura ani să se rezolve, chiar dacă construcțiile rezidențiale au atins un nivel maxim în ultimii 80 de ani, a declarat sâmbătă ministrul de finanțe Chrystia Freeland, citat de Reuters.

Comentariile ei au fost printre primele ale unui membru înalt al administrației liberale a premierului Justin Trudeau care a recunoscut amploarea provocării.

Sondajele arată că liberalii sunt în urmă rivalilor lor conservatori, care acuză Ottawa pentru inflația ridicată și creșterea prețurilor locuințelor.

Locuințele sunt în principal responsabilitatea celor zece provincii, precum și a municipalităților importante, rolul Ottawa fiind limitat la consiliere în materie de politici și stimulente financiare.

„Va fi nevoie de toți – guvernul federal și provinciile, orașele și orașele, sectorul privat și organizațiile non-profit… să lucrăm împreună pentru o cauză comună, nu săptămâni sau luni, ci ani de zile”, a spus Freeland.

„Construirea caselor de care Canada are tot mai multă nevoie va necesita un alt efort național mare”, a spus ea la o conferință de la Montreal.

Și a subliniat că țara va trebui să construiască case la o viteză și o scară nemaivăzute din anii 1940 și 1950.

Ansamblu imobiliar, cu peste 700 apartamente, in autorizare

În încercarea de a spori oferta, guvernul a declarat că va elimina taxa federală de consum de 5% pentru construcția de noi clădiri de apartamente închiriate și le spune orașelor să facă mai mult pentru a rezolva problema.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus