Oferte locuri de munca top

Cristian David, reţinut pentru acte de corupţie

Cristian_David

Cristian David, fost ministru al Internelor și Reformei Administrative

Cristian David, fost ministru al Internelor și Reformei Administrative, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit sesizărilor primite de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în 2008 Cristian David ar fi primit de la un denunţător 500.000 euro, în schimbul acestei suma angajându-se să asigure, cu ajutorul atribuţiilor sale de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor, emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Cristian David şi urmează să fie propusă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cristian David a ocupat funcţia de ministru al Internelor și Reformei Administrative în perioada 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008. În perioada 2004-2007 a îndeplinit funcţia de ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării aquis-ului.
Cristian David a fost totodată senator de Vaslui în legislaturile 2004-2008 şi 2008-2012.

Sus