Oferte locuri de munca top

CRH cumpăra active Lafarge şi Holcim din Canada şi SUA

Holcim_HeadquartersCompania irlandeză CRH va achiţiona cea mai mare parte din activele dezinvestite de giganţii cimentului Lafarge şi Holcim.

În această săptămână Lafarge şi Holcim au primit aprobarea de la autorităţile de supraveghere a competitivităţii din Statele Unite şi Canada pentru finalizarea procesului de fuziune.

Compania CRH urmează să achiziţioneze activele Holcim din Canada, activele Holcim şi Lafarge din Brazilia, o parte din activele Lafarge din Filipine, o fabrică de ciment a Holcim şi cinci terminale din Statele Unite.

În februarie 2015 Lafarge şi Holcim se aflau în faza finală de negociere în scopul încheierii unei tranzacţii de 6,5 miliarde de euro cu CRH ce viza active din Europa. Vânzarea a fost aprobată de Comisia Europeană în aprilie 2015, CRH urmând să devină proprietarul a diverse active Lafarge Franţa şi active Holcim Elveţia.

În Statele Unite compania Summit Materials va achiziţiona fabrica de ciment Davenport, statul Iowa, şi şapte terminale de-a lungul râului Mississippi.

Trei terminale Holcim din Michigan şi Illinois, Statele Unite vor fi vândute către compania Buzzi Unicem.

Pentru activele din SUA vor fi încheiate şi alte tranzacţii: Eagle Materials va cumpăra o staţie de măcinare din Illinois, Essroc/Italcementi va achiziţiona o staţie de măcinare din New Jersez şi un terminal din Massachusetts.

Lafarge şi Holcim sunt încă în căutarea unui cumpărător pentru fabrica de ciment Sonadih şi staţia de măcinare din Jojobera, situate în estul Indiei. Capacitatea de producţie a acestora este de 5 mt ciment/an.

Sus