Oferte locuri de munca top

Cresteri ametitoare ale preturilor productiei industriale

Prețurile producției industriale continuă să crească, nivelul lor depășind cu mult pe cel din anii anteriori.

Creșterea este chiar mai accentuată pe piața internă, decât pe cea externă.

Cel mai mult au crescut prețurile producției în industria energetică – cu peste 24% în iunie 2021 față de iunie 2020.

În același interval de timp, acestea au fost urmate de prețurile din industria bunurilor intermediare – cu o creștere de peste 15%.

Creșteri record sunt evidențiate la prelucrarea lemnului. Indicii arată o creștere a prețurilor producției din această ramură cu aproape 15% numai într-o lună (iunie față de mai). Creșterea față de luna iunie a anului trecut este de peste 28%.

Totodată, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului consemnează o creștere a prețurilor producției de circa 62% față de iunie 2020.

Și industria metalurgică are creșteri record ale prețurilor producției, de peste 41% față de cele de la jumătatea anului trecut.

În luna iunie, comparativ cu aceeași lună din anul trecut, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) sunt mai mari cu 11,8%.

Creșterea prețurilor livrate pe piața internă a fost de 12,36% în timp ce pentru piața externă prețurile au avut o creștere de 10,78%.

În luna iunie 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 2,1% faţă de luna mai 2021.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus