Oferte locuri de munca top

Cresterea constructiilor s-a accelerat in Marea Britanie

Sectorul construcțiilor din Marea Britanie a înregistrat luna trecută cea mai mare creștere a activității din ultimii doi ani, conform celui mai recent raport PMI.

Creșterea s-a accelerat în luna mai, volumul de activitate și comenzile noi crescând mai rapid decât în aprilie.

În plus, creșterea volumului de muncă a determinat noi extinderi în activitatea de achiziții și angajări, în timp ce încrederea în afaceri s-a consolidat, arată infrastructure-intelligence.com

Indicele principal S&P Global UK Construction Purchasing Managers’ Index (PMI) – un indice ajustat sezonier care urmărește schimbările în activitatea totală a industriei – a fost peste pragul de 50,0 pentru a treia lună consecutivă în mai, semnalând o expansiune susținută a activității la mijlocul celui de-al doilea trimestru al anului.

Indicele a crescut la 54,7 în mai, de la 53,0 în aprilie, indicând o creștere marcantă a activității, cea mai rapidă din ultimii doi ani.

Pentru prima dată din mai 2022, toate cele trei categorii monitorizate au înregistrat o creștere a activității pe parcursul lunii, pe măsură ce construcțiile de locuințe au revenit pe creștere.

Expansiunea activității în proiectele rezidențiale a fost, însă, doar marginală.

Cea mai mare creștere a activității a fost înregistrată în categoria spațiilor nerezidențiale, unde rata de creștere a accelerat la un maxim al ultimilor doi ani.

Între timp, activitatea de construcții inginerești a crescut într-un ritm solid, dar ușor mai lent.

Conform respondenților, cea mai recentă creștere a activității totale de construcții reflectă creșterea susținută a noilor comenzi.

Comenzile noi au crescut pentru a patra lună consecutiv, și într-un ritm solid, cel mai rapid din ultimul an, pe măsură ce condițiile cererii s-au îmbunătățit.

Firmele au legat creșterea noilor comenzi de câștigarea de noi contracte și începerea proiectelor amânate.

Blocuri cu 160 de apartamente, in curs de autorizare, intr-un mare municipiu

Cu creșterea susținută a noilor comenzi la mijlocul celui de-al doilea trimestru, firmele de construcții au crescut angajările pentru prima dată în cinci luni.

Deși modest, ritmul de creare a locurilor de muncă a fost cel mai rapid din septembrie anul trecut.

O creștere în continuare a achizițiilor de materiale și echipamente de construcții a fost, de asemenea, înregistrată în luna mai, legată din nou de mărirea volumului de muncă.

Creșteri suplimentare ale noilor comenzi, în unele cazuri legate de campanii de marketing planificate, sunt așteptate să sprijine creșterea continuă a activității de construcții în următoarele 12 luni.

Companiile speră, de asemenea, la o îmbunătățire a condițiilor economice și la o reducere a ratelor dobânzilor.

Încrederea în afaceri a crescut la un nivel maxim de trei luni în mai.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus