Oferte locuri de munca top

Creştere spectaculoasă a tranzactiilor cu spaţii comerciale, la nivel global

Extensive_Retail_MallCapitalul investit în tranzacţiile cu spaţii comerciale a crescut cu 5% anul trecut, atingând un nivel record de 13,6 trilioane de dolari, potrivit raportului anual Money into Property al DTZ.

Zona Asia Pacific a înregistrat cea mai mare creştere din lume, cu aproximativ 10% până la o valoare a investiţiilor în spaţii comerciale de 5,1 trilioane de dolari.

Valoarea acţiunilor europene investite în spaţii comerciale a rămas constantă la 4,4 trilioane de dolari. Transformate în euro acţiunile înregistrează o creştere de 2% până la 3,4 trilioane trecând de vârful de 3,3 trilioane din 2007, potrivit europaproperty.com.

Cea mai mare creştere a valorii spaţiilor comerciale a fost înregistrată în Turcia, unde valoarea investiţiilor în  spaţii a crescut cu 30% în timp ce cea mai slabă piaţă a fost Rusia, cu o scădere de aproape 20% datorată în mare parte sancţiunilor din partea Europei în cadrul ostilităţilor din Ucraina.

În  2014 investiţiile globale în piaţa imobiliară au ajuns la 633 de miliarde de dolari, în creştere cu 20% faţă de 2013. Experţii DTZ se aşteaptă în 2015 la o creştere până la 771 de miliarde de dolari a investiţiilor în piaţa imobiliară.

Sus