Oferte locuri de munca top

Crestere buna a sectorului de constructii

Anul trecut a fost unul bun pentru sectorul construcțiilor, volumul lucrărilor de construcţii înregistrând o creștere de 10,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate

Această creştere a fost generată de lucrările de reparaţii capitale (+18,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%) şi lucrările de construcţii noi (+7,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+20,5%), construcţiile inginereşti (+7,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,8%).

Creștere semnificativă în decembrie 2022 comparativ cu decembrie 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu peste 19%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+43,3%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+28,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+14,3%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+24,1%), construcţiile inginereşti (+22,0%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,8%).

Un singur ofertant pentru contract de circa 32 mil euro

Creștere a lucrărilor de construcții inginerești

În decembrie 2022 față de luna precedentă, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-6,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (-5,7%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 3,5%.

Per total, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,3%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-4,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-0,4%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut 12,2%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus