Oferte locuri de munca top

Creste volumul constructiilor ingineresti si nerezidentiale

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 1,3% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această scădere este reflectată în lucrările de construcţii noi (-5,0%). În schimb, creşteri au fost înregistrate în aceeași perioadă la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 10,2%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 3,2%, potrivit INS.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 25,8%. Creşteri au fost însă la construcţiile inginereşti, cu 12,2% şi la clădirile nerezidenţiale, cu 3,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut per total cu 0,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,3%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 4,4%. Lucrările de construcţii noi au înregistrat o scădere cu 1,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,3%, respectiv cu 5,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale, cu 23,9%.

 

Mai 2018 comparativ cu mai 2017

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut per total cu 1,2% în luna mai a acestui an comparativ cu aceeași lună a anulu precedent. Această creştere este reflectată la lucrările de reparaţii capitale, cu 24,9%, şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 9,4%. Scădere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi, cu 4,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7% la construcţiile inginereşti. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 31,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,6% în perioada menționată. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale, cu 26,8%, şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,7%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile noi, cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 21,4%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale, cu 29,1%, şi la clădirile nerezidenţiale cu, 4,5%.

 

Mai 2018 comparativ cu aprilie 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 21,5% în luna mai față de luna aprilie, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale, cu 35,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu, 22,5%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 19,2%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu, 46,4%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 3,4%. Scădere a avut loc la clădirile rezidenţiale, cu 6,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut per total cu 2,9%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale, cu 6,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 4,9%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 1,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 12,5%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale, cu 10,4% şi la clădirile nerezidenţiale, cu 3,4%.

 

Citiți și:

6 cladiri din cadrul unei universitati vor fi modernizate

Noi proiecte de reabilitare termica si refacere drumuri

19 km de drum judetean urmeaza sa fie modernizati

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus