Oferte locuri de munca top

Creşte numărul mega-tranzacţiilor imobiliare în Europa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMega-tranzacţiile imobiliare, respectiv cele de peste 100 de milioane de euro, au înregistrat o creştere de peste 18% în primele trei luni ale lui 2015 faţă de aceeaşi perioadă din 2014, potrivit raportului Market in Minutes al Savills, citat de europaproperty.com.

În raport se arată că la nivelul întregului portofoliu imobiliar, numărul tranzacţiile a crescut cu 23% în ianuarie-martie 2015 faţă de primul trimestru al anului trecut, mai mult de două treimi din această creştere fiind reprezentate de marile tranzacţii. Toate marile tranzacţii au o pondere de 45% în volumul total de tranzacţionare.

“Ne aşteptăm la o creştere a marilor tranzacţii în 2015, în special datorită vânzării de portofolii. Dobânzile mici ale Băncii Centrale Europene vor asigura cererea mare pentru imobiliare pe pieţe puternice precum Marea Britanie, Germania şi Franţa şi cele în curs de revenire în Spania, Italia, Irlanda şi Olanda”, a precizat Marcus Lemli, Director de Investiţii pentru Europa al Savills.

Cele mai multe mega-tranzacţii au fost semnate de investitori din Marea Britanie, SUA şi Germania mai mult de jumătate ca număr de tranzacţii şi 62% din volum.

Sus