Oferte locuri de munca top

Creste cifra de afaceri din activitatile de arhitectura si inginerie

Rulajul specific segmentului economic ce implică activitățile de arhitectură și inginerie, respectiv cele de testări și analiză tehnică, a crescut în luna mai a acestui an cu 22,4%. (indici valori neajustați, baza 2015).

Creșterea este aproape similară cu cea din luna mai a anului trecut, când a fost înregistrată o creștere de 22,6%, deci mai mare cu 0,2 puncte procentuale decât cea din luna mai a acestui an, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Ca serie ajustată sezonier, activitățile de arhitectură și inginerie au înregistrat o creștere de 22,7% în luna mai a anului în curs, în timp ce în aceeași lună a anului trecut au înregistrat o creștere de 24,2%.

În luna aprilie creșterea activităților de arhitectură și inginerie ca serie neajustată a fost de 15,2%, iar ca serie ajustată sezonier a fost de 19,7%.

În cazul tranzacțiilor imobiliare în luna mai a acestui an s-a înregistrat o creștere de 14,3% ca serie neajustată și de 13,7% ca serie ajustată sezonier. În luna mai a anului precedent tranzacțiile imobiliare au crescut cu 8,7% ca serie neajustată și cu 8,5% ca serie ajustată sezonier.

Per total, în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeeași perioadă a anului trecut, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 7,5%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+7,2%), comunicaţii (+6,5%), transporturi (+6,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,5%).

Citiți și:

Peste 3,5 mil euro, cofinantare pentru dezvoltarea retelelor de apa si canalizare

Nou proiect cu spatii de birouri si parcare etajata

Viitor complex imobiliar in nordul Bucurestiului

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus