Oferte locuri de munca top

Cresc creditele pentru locuinţe

5857838458_0cb380b558_oValoarea creditelor pentru locuinţe la nivel naţional se ridica la aproape 48 miliarde le, la finele lunii iunie. Nivelul este în creştere faţă de luna precedentă când valoarea acestora s-a ridicat la 47,14 miliarde lei, potrivit datelor publicate Banca Naţională a României.
În schimb valoarea depozitelor populaţiei a înregistrat o uşoară scădere la nivel naţional, de la 107,72 miliarde lei la finele lunii mai, la 107,07 miliarde lei la finele lunii iunie.

Creditele în lei acordate pentru locuinţe s-au ridicat la finele lunii iunie la 13,54 miliarde lei.
Cea mai mare valoare a creditelor în lei pentru locuinţe s-a înregistrat în Bucureşti, de 5,24 miliarde lei, reprezentând mai mult de o treime din valoarea totală a creditelor pentru locuinţe contractate în lei la nivel naţional.
Pe locul doi, la mare distanţă, se află judeţul Cluj, cu credite în valoare de 864,1 milioane lei, iar pe trei Timiş, cu 727,8 milioane lei.
Cea mai mică valoare a creditelor contractate se înregistra la finele lunii iunie în judeţele Giurgiu, 41,8 milioane lei, şi Harghita 42,2 milioane lei.

În ceea ce priveşte creditele în valută pentru locuinţe, din valoarea totală a acestora de 34,43 miliarde lei, aproape jumătate au fost contractate în Bucureşti, 14,75 miliarde lei, conform datelor de la finele lunii iunie.
În afara Capitalei, judeţele care au înregistrat cea mai mare valoare a creditelor pentru locuinţe în valută contractate până la finele lunii iunie sunt: Cluj cu credite în valoare de 1,99 miliarde lei, şi Timiş, unde au fost contractate credite în valoare de 1,89 miliarde lei.
Nu s-au înghesuit să contracteze credite în valută locuitorii judeţelor Covasna, unde valoarea totală a acestor credite ajunsese la finele lunii iunie la 75,5 milioane lei, şi ai judeţului Giurgiu, cu 88,7 milioane lei.

În ceea ce priveşte valoarea depozitelor în lei ale populaţiei, aceasta se menţine la un nivel de 65,5 miliarde lei. Şi în acest caz Capitala conduce, cu o valoare a depozitelor în lei de 18,54 miliarde lei.
Şi locuitorii din judeţele Cluj şi Constanţa îşi pun economiile în bănci, valoarea depozitelor în lei în aceste judeţe era de 3,43 miliarde lei, respectiv 2,37 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie.
Depozitele cu cele mai mici valori au fost observate în judeţele Giurgiu, 312 milioane lei, şi Mehedinţi, 477,1 milioane lei.

Valoarea totală a depozitelor în valută, echivalent în lei (41,57 miliarde lei) contractate până la finele lunii iunie 2015 de populaţie a fost mai mică faţă de cea a depozitelor în lei. Din această sumă depozite în valoare de 17 miliarde lei aparţin locuitorilor Capitalei.
În afara Bucureştiului, judeţul Cluj este cel care a înregistrat cea mai mare valoare a depozitelor în valută ale populaţiei până la finele lunii iunie, 2 miliarde lei. Şi locuitorii din judeţelor Timiş şi Constanţa au economii importante în valută, 1,87 miliarde lei, respectiv 1,8 miliarde lei.

Valoarea cea mai mică a depozitelor în valută a fost înregistrată în judeţul Giurgiu, 93,7 milioane lei. De asemenea, la finele lunii iunie valoarea depozitelor populaţiei era foarte mică în judeţul Ialomiţa, 127,5 milioane lei.

Sus