Oferte locuri de munca top

Creditele ramase in PNDL vor putea fi folosite

Modificările prin care vor putea fi reutilizate creditele de angajament din PNDL sunt de acum lege, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind Ordonanța de Urgență nr. 113 din 28 decembrie 2018.

Astfel, în mod oficial, creditele de angajament prevăzute în fișa programului «Etapa a II-a a Programului național de dezvoltare locală», rămase neutilizate la sfârșitul exercițiilor bugetare ale anilor 2017 – 2019, vor fi utilizate în anii următori. Acestea vor fi folosite pentru încheierea contractelor de finanțare multianuale pentru obiectivele de investiții din etapa a II-a a Programului național de dezvoltare locală, incluse în lista aprobată pentru perioada 2017 – 2020.

Totodată, în cazul județelor pentru care există credite de angajament neutilizare după încheierea contractelor de finanțare multianuale pentru obiectivele de investiții incluse în lista aprobată în anul 2017, acestea se pot utiliza pentru finanțarea obiectivelor de investiții pentru care s-au depus solicitări, în termenul legal, în anul 2018, care au fost incluse în analiza de specialitate și nu li s-au alocat fonduri din lipsa creditelor de angajament.

Prin Ordonanța nr. 113/2018 mai era precizat faptul că aceste prevederi sunt necesare pentru a nu împiedica încheierea unui număr însemnat de contracte de finanțare aferente obiectivelor de investiții aprobate la finanțare în cursul anului 2018, reprezentând 26,20% din numărul total de obiective de investiții identificate ca fiind necesare pentru asigurarea dezvoltării locale și coeziunii teritoriului național.

 

 

 

Citiți și:

Un investitor strain mai reduce din numarul de niveluri ale viitorului ansamblu

Ansamblu mixt cu cladiri de 21 niveluri, in pregatire intr-o zona turistica

Viitor ansamblu mixt, organizat pe 13 niveluri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus