Oferte locuri de munca top

Creditele pentru locuinţe au ajuns la 47 de miliarde de lei în mai

home-167734_640Creditele pentru locuinţe acordate populaţiei au atins un volum de 47,1 miliarde de lei în luna mai, potrivit unei statistici a creditării în profil teritorial elaborată de Banca Naţională a României.

Astfel creditele în lei au ajuns la 12,4 miliarde de lei în luna mai. Creditele pentru locuinţe din zona Bucureşti Ilfov ocupă aproximativ 38% din volumul total în Capitală fiind acordate credite în lei de 4,8 miliarde de lei.

Pe primele locuri la credite pentru locuinţe în lei după Capitală se situează judeţele Cluj, Timiş, Constanţa, Iaşi cu un volum al creditelor pentru locuinţe cuprins între 800 şi 500 de milioane de lei.

Creditele în valută au totalizat un volum echivalent în lei cu 34,7 miliarde din care în Bucureşti-Ilfov volumul acestora totalizează 14,8 miliarde de lei. Pe primele locuri la nivel de judeţ sunt Cluj, Timiş, Constanţa, Iaşi cu un volum al creditelor cuprins între 2 şi 1,6 miliarde de lei.

Creditele pentru locuinţe includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei în scopul investirii în locuinţe pentru utilizare proprie sau pentru închiriere, inclusiv în scopul construirii sau renovării locuinţelor, potrivit informaţiilor furnizate de BNR.

 

 

Sus