Oferte locuri de munca top

Creditele pentru locuinte aproape de pragul de 60 de miliarde lei

Creditele pentru locuinţe acordate populaţiei au ajuns la sfârșitul lunii martie aproape de pragul de 60 de miliarde de lei. Astfel volumul total al acestor credite era de 30,5 miliarde pentru componenta în lei, în timp ce volumul înregistrat al creditelor în valută era de 29,2 miliarde echialentul în lei.

Statistica în profil teritorial arată o poziţie detașată a Capitalei în privinţa creditării pentru locuinţe în lei. Astfel, volumul acestui tip de credite acordate în moneda naţională era de 12,2 miliarde de lei la sfârșitul lunii martie 2017. În restul ţării creditarea pentru locuinţe în lei arată un volum de 2,1 miliarde lei în judeţul Cluj, 1,8 miliarde lei în Timiș, 1,3 miliarde lei în Iași și Constanţa, 1,1 miliarde lei în judeţul Brașov.

Creditele în valută pentru achiziţia de locuinţe acordate în zona București Ilfov au ajuns la 12,6 miliarde echivalentul în lei la sfârșitul lunii martie 2017, potrivit unei statistici a Băncii Naţionale a României.

Clasamentul pe judeţe arată că cele mai multe credite pentru locuinţe în afara zonei Capitalei au fost acordate în judeţul Cluj unde volumul acestora este de 1,6 miliarde echivalentul în lei. Volumul creditării în valută pentru achiziţia de locuinţe este asemănător și în judeţul Timiș cu doar 30 milioane de lei sub valoarea creditelor din Cluj.  Volumul acestui tip de credite acordate în judeţul Constanţa era de 1,3 miliarde lei la sfârșitul lunii martie. în top 5 judeţe în funcţie de volumul creditării pentru locuinţe este și judeţul Iași cu o valoare cumulată a creditelor pentru locuinţe de 1,2 miliarde de lei.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus