Oferte locuri de munca top

Credite pentru reabilitarea caselor tradiţionale

untitledBCR Banca pentru Locuinţe finanţează restaurarea şi reabilitarea caselor tradiţionale româneşti prin credite în lei cu dobândă fixă de 5% pe an. Operatorul bancar dezvoltă un proiect în acest sens împreună cu Asociaţia Monumentum şi Global Heritage Fund.
Eugen Vaida, Preşedinte Asociaţia Monumentum, a precizat:
Proprietarii de la sate nu au resursele financiare să susţină un proiect de autorizare,  iar BCR BpL a renunţat la obligativitatea obţinerii unei autorizatii la accesarea creditului din partea proprietarilor aceasta ramanand doar la nivel de recomandare. Pentru ca intervenţiile asupra clădirilor să fie cele conforme cu principiile restaurării, Asociaţia Monumentum va verifica propunerile de intervenţie şi va oferi consultanţă gratuită proprietarilor. Estimăm ca creditul pe care îl vor accesa proprietarii pentru reabilitarea caselor este în medie undeva în jurul sumei de 20.000 lei.
Soluţia financiară a BCR Banca pentru Locuinţe pentru proprietarii acestor case este un credit special în lei, cu dobândă fixă de 5% pe an pe toată perioada creditului. Banca nu percepe comision la acordarea creditului şi nici în cazul rambursării anticipate. De asemenea, evaluarea imobilului adus în garanţie şi asigurarea de viaţă sunt, de asemenea, gratuite.
„Oferim credite cu dobândă redusă de 5% pe an şi fixă pe toată durata contractului. Este o încurajare pentru proprietarii care se angajează în demersul de restaurare a caselor lor tradiţionale” a declarat Carmen Schuster, Vicepreşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.
Creditele speciale de restaurare sunt credite în lei şi cu dobândă fixă. De exemplu, pentru un proiect de restaurare de 9.000 lei, clientul plăteşte lunar între 60 – 70 lei pe o perioadă de circa 14 ani. În plus, dacă economiseşte în prealabil clientul obţine toate avantajele contractului de economisire – creditare – dobânda şi prima de stat, reprezentând 25% din suma economisită (cel mult echivalentul în lei a 250 Euro/an.)

Sus