Oferte locuri de munca top

Credite pentru locuinţe, de peste 6 mld lei intr-un an 

Creditele pentru locuinţe acordate populaţiei au continuat să crească pe parcursul anului trecut, majorându-se cu aproximativ 6,2 miliarde de lei în intervalul ianuarie-decembrie, până la un volum total de peste 58,4 miliarde de lei.

Creșterea volumului acestui tip de credite se bazează în principal pe evoluţia creditării imobiliare în moneda naţională.

Creditele în lei au depășit în luna noiembrie valoarea creditelor în euro după mai mulţi ani în care creditarea în valută a fost cea predominantă. Astfel la sfârșitul anului 2016 volumul creditelor pentru locuinţe în lei a ajuns la peste 28,7 miliarde în creștere cu peste 10 miliarde de lei faţă de sfârșitul lui 2015.

În intervalul noiembrie –decembrie 2016 au fost acordate credite imobiliare în lei de peste 800 de milioane de lei.

Evoluţia creditelor în euro arată că acestea au scăzut cu aproape 3 miliarde echivalentul în lei ca volum, în intervalul ianuarie-decembrie 2016. În noiembrie decembrie volumul lor s-a diminuat cu aproximativ 200 de milioane echivalentul în lei până la un total de 26,9 miliarde echivalent în lei.

Creditele pentru locuinţe acordate populaţiei în alte valute au scăzut ușor ca volum pe parcursul anului trecut. Acestea s-au diminuat de la 3,4 miliarde echivalent în lei în ianuarie 2016 la 2,7 miliarde echivalent în lei la sfârșitul anului. Valoarea lor a rămas constantă în ultima lună a anului trecut faţă de noiembrie cu o variaţie în minus de numai 1 milion echivalentul în lei.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus