Oferte locuri de munca top

Creditare mai aspra pentru achizitia de locuinte si terenuri

 

În primul trimestru, băncile autohtone au înăsprit standardele de creditare pentru împrumuturile destinate achiziției de locuințe și terenuri acordate populației și le-au menținut constante pe cele pentru creditele de consum, potrivit unui raport al Băncii Naționale a României.

Pentru al doilea trimestru al anului 2018, instituțiile de credit anticipează menținerea constantă a standardelor de creditare pentru ambele segmente de împrumuturi acordate sectorului populației.

Cererea de credite a crescut semnificativ pe segmentul creditelor pentru achiziția de locuințe și terenuri în primul trimestru din anul 2018 comparativ cu trimestrul anterior, în timp ce în cazul creditelor de consum cererea de împrumuturi a scăzut marginal în aceeași perioadă de referință.

Așteptările instituțiilor de credit în ceea ce privește cererea de împrumuturi pentru trimestrul următor sunt de creștere semnificativă, respectiv moderată pentru creditele ipotecare, și pentru cele de consum acordate populației. Băncile se așteaptă ca cererea de credite provenită din partea firmelor să continue să crească și în trimestrul următor, însă la un nivel moderat.

În T1/2018, cererea de credite a crescut semnificativ pe segmentul împrumuturilor ipotecare acordate populației și a scăzut marginal în cazul creditelor de consum. Instituțiile de credit autohtone estimează o creștere semnificativă a cererii în cazul creditelor ipotecare și, respectiv, moderată în cazul celor de consum. În primul trimestru din anul 2018, rata solicitărilor respinse de către bănci a crescut comparativ cu trimestrul anterior pe ambele segmente de credite acordate populației, cu o amplitudine marginală în cazul creditelor ipotecare și una moderată în cazul celor de consum.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Blocuri de pana la 14 niveluri, in nord-estul Capitalei

Masuri noi pentru infrastructura transeuropeana de transport

Ansamblu rezidential din Bucuresti, in faza de selectie a antreprenorului

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

 

Sus