Oferte locuri de munca top

Costuri mai mari pentru doua tronsoane de autostrada

Din cauza creșterilor de prețuri înregistrate pe piața construcțiilor în ultima perioadă, precum și pentru revizuirea documentației în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent și cu realitatea existentă în teren, CNAIR a anulat joi procedura de atribuire de licitație restrânsă pentru proiectarea și execuția a doua tronsoane din autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău.

Licitația a fost lansată în noiembrie 2020 la valoarea estimată de peste 4,64 miliarde lei fără TVA

Tot joi a fost reluată procedura de achiziție publică prin încărcarea documentației de atribuire în SICAP.

Tronsoanele vizate sunt:

* Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și

* Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău, km 40+660 (km 40+637 3B3) – km 66+500

Durata de proiectare și execuție a contractului este de 78 de luni, din care 18 luni pentru etapa de proiectare și 60 de luni pentru etapa de execuție a lucrărilor.

CNAIR va lamuri o cerinta de documentatia de atribuire

Contractul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Transport (POT).

Acest obiectiv, în lungime de 41 km, include numeroase lucrări de artă printre care 65 de viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă, în lungime totală de aproximativ 13 km.

Tunelul Meseș are două galerii cu două benzi de circulație pe sens în lungime de 2.89 km.

După validarea documentației de atribuire, CNAIR va putea publica Anunțul de Participare aferent contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus