Solplanet x AeroFix

Corpuri de iluminat moderne: cum alegi o aplică pentru baie?

O componentă esențială a oricărei băi bine iluminate și des folosite o constituie corpurile de iluminat pentru baie. Acestea au, pe de o parte, o latură practică, iar pe de alta, una estetică. Simplu și ușor de montat, aplicele pentru baie vin într-o gamă largă de forme și designuri care îți pot duce cu adevărat baia la nivelul următor.

Înainte de achiziție, gândește-te bine la tipul de iluminat necesar pentru a îndeplini sarcini specifice, cum ar fi bărbieritul sau machiajul. Baia ta este spațiul în care îți vei începe și vei încheia ziua și vei dori să ai un iluminat funcțional pentru treburile care țin de îngrijirea personală.

Indiferent dacă ai o baie de dimensiuni mari sau una mai puțin spațioasă, ai nevoie de câteva sfaturi esențiale în alegerea accesoriilor de iluminat. Pentru că trebuie să ții cont și de design și de paleta cromatică a camerei atunci când faci o astfel de alegere.

Ce este o aplică pentru baie?

Luminile de toaletă sunt un subset special de elemente de iluminat concepute pentru a fi montate deasupra chiuvetei de baie. Zona de toaletă este de obicei compusă dintr-o chiuvetă, blat și oglindă de cosmetică.

Luminile de toaletă sunt considerate iluminat de lucru și nu ar trebui să te aștepți de la ele să lumineze complet o baie pe cont propriu. Încorporează alte straturi de lumină în baia ta, mai ales dacă ai la dispoziție lumină naturală. Aplicele sau chiar candelabrele (pentru un fler modern și elegant) sunt excelente pentru a oferi iluminare ambientală camerei.

Funcția principală a aplicelor și a corpurilor care produc lumină pentru toaletă este de a îți lumina uniform fața pentru toate sarcinile zilnice de autoîngrijire.

Gama vastă de astfel de corpuri îți va permite să îți pui la încercare cu adevărat abilitățile de designer de interior și să alegi un corp care se potrivește perfect esteticii băii tale.

Unele dintre cele mai populare forme de aplice pentru baie sunt cele de tip:

  • Bar: Aplicele tip bar construiesc o atmosferă clasică. Acestea sunt de obicei compuse dintr-un abajur dreptunghiular lung, care înglobează mai multe lămpi. Acest lucru le face o opțiune excelentă pentru a îngloba benzi LED cu o durată lungă de viață. Ele pot oferi o temperatură de culoare rece sau albă. Unele becuri LED oferă, de asemenea, culori reglabile, permițându-ți să schimbi tonul de culoare sau ambianța spațiului.
  • Cage: luminile de toaletă Cage evocă o stare de spirit de baie industrială, mai robustă. Ele permit frecvent luminii să strălucească fără obstacole, pentru un aspect deschis și aerisit. Sunt acele corpuri care sunt formate de obicei dintr-un bec, înconjurat de un fel de grilă metalică.
  • Glob: luminile tip glob sunt un element de bază al iluminatului de baie contemporan. Sunt perfecte pentru a crea o estetică elegantă, curată, cu un aer ușor misterios. Corpurile de tip Globe înglobează lampa într-o carcasă sferică transparentă sau mată. Ele conferă băii tale un stil sofisticat.
  • Difuze: luminile de toaletă difuze acoperă o gamă largă de forme și stiluri care înglobează lămpile cu abajururi. Deși aceste corpuri sunt diverse și versatile, este important să alegi modele cu abajururi de metal sau sticlă, deoarece cele din material textil (cu excepția cazului în care sunt evaluate pentru siguranță pentru utilizarea în baie) nu sunt adesea potrivite pentru mediile umede. Dacă îți place aspectul unei lămpi de toaletă cu un abajur din material textil, asigură-te că alegi una special concepută pentru zonele umede sau iei în considerare montarea într-o zonă din baie unde umiditatea aerului din căzi și dușuri nu va compromite materialele.
  • Tub: luminile cu tub sunt similare cu corpurile tip bar. Totuși, cele tub sunt rotunjite și au un aer și mai futurist. Forma lungă a tubului oferă un aspect elegant, dar în același timp simplist, pentru încăperi cu design mai discret.

Acum că știi care sunt principalele forme de aplice pentru baie, comandă și tu modelul potrivit pentru spațiul tău de îngrijire personală.

Sus