Oferte locuri de munca top

Controlul ex ante al achizitiilor din fonduri europene

Vor fi aduse modificări în privința controlului ex ante pentru achizițiile publice/sectoriale aferente contractelor sau acordurilor cu finanțare europeană. Acestea sunt propuse în proiectul unei ordonanțe de urgență a Guvernului.

Astfel, controlul ex ante este propus să fie realizat pentru 15% din totalul proceselor de atribuire inițiate în conformitate cu prevederile legislației în domeniul achizițiilor publice/sectoriale de către beneficiarii unui program operațional într-un an calendaristic. Eșantionul va putea include acele proceduri aferente contractelor/acordurilor-cadru ce se încadrează în categoriile cu riscul cel mai mare.

Conform documentului, în îndeplinirea funcţiei de control ex ante, autoritățile de management efectuează controlul de calitate şi regularitate asupra:

* procedurii de atribuire a contractelor/acordurilor cadru, după încărcarea documentelor procedurii în SEAP şi până la momentul publicării documentației de atribuire/anunțului de participare/ anunţului de participare simplificat în SEAP, inclusiv eratele;

* modificărilor contractelor incluse în verificare

Sunt vizate programele finanțate din fondurile europene structurale și de investiții 2014 – 2020, respectiv Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de coeziune, precum și pentru Fondul European pentru cele mai Defavorizate Persoane. Dispozițiile nu se aplică pentru Programele de Cooperare Teritorială Europeană, Fondul pentru Azil Migrație și Integrare, Fondul pentru Securitate Internă și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, pentru mecanismele financiare SEE, norvegian, Programul de Cooperare Elvețian – Român și fondurile aferente politicii agricole comune 2014-2020.

 

Descărcați aici proiectul Ordonanței de Urgență control ex ante

 

 

 

 

 

Citiți și:

Proiectarea locuintelor, influentata de noi prevederi legale

Construirea unui hotel si a unui ansamblu rezidential, cu vedere la lac, incepe in aprilie

Vile de lux, cu lift interior, vor fi ridicate in nordul Capitalei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus