Oferte locuri de munca top

Contractul pentru Parcul Feroviarilor din Cluj a fost semnat

A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de revitalizare și activare a Parcului Feroviarilor.

Contractul, în valoare de circa 37 de milioane de lei, a fost semnat de edilii municipiului Cluj Napoca cu asocierea de firme ce a câștigat contractul în cadrul procedurii de achiziție publică.

Finanțarea va fi din bugetul local, cel puțin în prima parte a derulării contractului, iar după deschiderea liniilor de finanțare europeană, primăria Cluj-Napoca va încerca să asigure finanțare complementară.

Executantul lucrărilor este Nord Conforest (lider de asociere) și Eco Garden Construct SRL.

Durata lucrărilor este de 20 de luni de la momentul emiterii ordinului de începere.

Spațiul propus spre modernizare cuprinde Parcul Feroviarilor, strada Parcul Feroviarilor și malurile râului Someș și presupune realizarea a patru obiective:

– Revitalizarea Parcului Feroviarilor – 53.457 mp: reconfigurarea aleilor, construirea de pavilioane, realizarea sistemelor de irigații, modernizarea iluminatului public, instalarea de mobilier urban modern;

– Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor – 8.496 mp – de asemenea, pe str. Feroviarilor nr. 2 este în stadiu de pregătire avansată proiectul unei creșe

– Amenajarea malurilor râului Someș;

– Realizare pasarele pietonale peste râul Someș.

Propunerea de amenajare a Parcului Feroviarilor va oferi clujenilor un nou spațiu verde de calitate. Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atât pentru floră cât și pentru faună temporară. Reamenajarea integrală a suprafeței parcului și a zonelor adiacente cuprinde:

– suplimentarea vegetației existente cu noi plantări de arbori și arbuști, cu vegetație specifică zonelor umede, cu soiuri autohtone existente de-a lungul cursului Râului Someș Mic și

– executarea lucrărilor de modernizare a zonei urbane: alei pietonale, mobilier urban, iluminat public, dotări de agrement, recreere și sport precum și podețe pietonale.

Licitație contestată

Procedura de achiziție publică a fost contestată de trei ori pe parcursul derulării sale, fiecare contestație fiind respinsă de CNSC.

Pe lângă asocierea câștigătoare, au mai participat alți patru ofertanți, anume:

* Ofertant unic: Tehnodomus SRL,

* Ofertant unic: Electrogrup,

* Asociere: ACI Cluj (lider), Paconstruct, Constructii Excavatii DVF, Constructii Bihor,

* Asociere: Garden Center Grup SRL (lider), Energo Constructii Civile si Industriale, De Construct Project Consult, Ro-Verde Landscaping SRL

Criteriul de atribuire a fost „cel mai bun raport calitate-preț”, iar factorii de evaluare au fost prețul ofertei, cu ponderea cea mai mare, de 90%, și prezentarea unui plan care să fie orientat spre protecția mediulu, cu o pondere de 10%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus