Oferte locuri de munca top

Contractul pentru cinematograful Favorit, substantial mai scump

Din cauză că lucra în pierdere, ca urmare a scumpirii materialelor de construcții, firma de construcții care executa lucrările de consolidare a cinematografului Favorit din București a încetat lucrul.

Acum Primăria Sector 6 a relansat în licitație acest contract.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat: ”Am reziliat contractul deoarece constructorul a refuzat să mai lucreze din cauză că prețurile la materiale au explodat. Și lucra în pierdere. Ne ceruse aproape dublarea costurilor. Inițial câștigase licitația cu un preț undeva pe la 54 de milioane de lei și pe baza actualizărilor proprii săream de 100 de milioane. Situația era imposibilă. Nu avem cadru legal să-i cresc din pix bugetul și nici să mă duc să cer o asemenea creștere Consiliului Local.”

Sâmbătă a fost relansată licitația pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor de consolidare, extindere și modernizare a cinematografului Favorit din București.

Valoarea totală estimată a contractului este de 88.522.786 lei fără TVA. Finanțarea se va face din fonduri bugetare.

Precedenta licitație a fost lansată în 2017 iar după parcurgerea tuturor etapelor legale în noiembrie 2018 a fost anunţat câştigătorul: Aedificia Carpaţi.

În februarie 2019 a început organizarea de şantier şi prima fază a proiectului.

Primarul Ciprian Ciucu a mai specificat:

„Va fi o construcție reprezentativă pentru Sectorul 6, dar este greu de implementat tehnic. Arhitectul a vrut să lase ceva posterității, să apară în anale, dar important este să aibă cine să îl construiască. Și acesta a fost una dintre cauzele întârzierilor. Eu aș fi ales un proiect de dimensiuni și funcțiuni similare, dar mai ușor de executat. Nu avea rost să îl schimbăm, mergem mai departe cu el.

Noul termen este de 24 de luni de la atribuirea contractului și vom monitoriza foarte atent construcția pentru ca să nu mai apară întârzieri. Eu abia îl aștept, mai ales că suntem aproape gata să dăm drumul și la lucrările de amenajare a Piațetei Favorit.”

Reabilitarea unei cladiri monument istoric va costa aproape 16 mil euro

Data limită de depunere a ofertelor este 15 septembrie 2022.

Principalul criteriu de atribuire este „Cel mai bun raport calitate – preț”.

Funcţiunile pentru Centrul Cultural Favorit sunt:

* Sală de spectacole de circa 800 de locuri,

* 3 săli multifuncţionale la etajul 2, pentru conferinţe şi diverse activităţi (cursuri, ateliere),

* 2 săli multifuncţionale mari la etajul 3,

* Bibliotecă,

* Regimul de înălțime este Parter + 3 Etaje.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus