Oferte locuri de munca top

Contractul pentru Autostrada de Centura Bucuresti-lot 2 va putea fi semnat

S-a încheiat lupta dintre chinezii de la China Raliway, turcii de la IC Ictas Insaat, italienii de la Impresa Pizzarotti și grupul de construcții românesc condus de Dorinel Umbrărescu pentru lotul 2 din Autostrada de centură a Bucureștiului.

A fost respinsă definitiv la Curtea de Apel ultima contestație depusă în cadrul procedurii de atribuire.

Este vorba despre Autostrada A0, în partea de nord, lotul 2, cuprins între DN 1 (zona Corbeanca) și DN 2 (zona Colentina).

Contractul fusese câștigat de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL –Tehnostrade SRL.

Astfel, CNAIR va putea semna contractul cu ofertantul câștigător.

Oferta asocierii are o valoare de 831.920.653 lei fără TVA.

Contractul pentru Lotul 4 al Autostrăzii de Centură București, cuprins între Autostrada A2 și DN 3, în zona lacului Cernica, este semnat cu aceeași firmă.

Vor fi deblocate lucrările pe A0 Sud

Guvernul a mai adoptat și hotărârea de expropriere a unei suprafețe de 130 mp pentru Autostrada de Centură Sud. „O să pară rizibilă suprafața expropriată (…), dar câteodată aceste suprafețe minuscule sunt extrem de importante. Este vorba de suprafața pe care se va reloca un stâlp de înaltă tensiune, care bloca lucrările acolo. E vorba de o linie de înaltă tensiune de 400 de kilovolți (…). După ce hotărârea de guvern trece prin Guvern, sunt vreo 45 de zile până efectiv se poate lucra pe acel teren, sunt niște formalități de făcut”, a mai spus ministrul Drulă.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus