Solplanet x AeroFix

Contractorii ar putea beneficia de sume în avans pentru proiecte europene

5056771149_64db6449f2_bModul de cuprindere a sumelor necesare cofinanţării proiectelor în bugetul naţional, posibilitatea acordării de sume în avans pentru proiecte către contractori urmează să fie reglementate printr-un proiect legislativ. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind gestionarea fondurilor în cadrul programului Cooperare teritorială europeană va fi supusă aprobării Parlamentului luna viitoare, potrivit proiectului aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.

OUG prevede posibilitatea ca pentru partea română statul să poată suporta o parte din cofinanţarea ce revine beneficiarului, reglementează transferul de fonduri şi controlul asupra beneficiarilor.

Proiectul de act normativ are deja aplicabilitate în cadrul Programului de Cooperare România Bulgaria şi URBACT III, ambele aprobate de Comisia Europeană. Astfel primele proiecte în cadrul acestor programe au fost depuse începând cu iunie 2015.

Proiectele nu se pot implementa în lipsa unui cadru legislativ pentru programul din care fac parte, potrivit expunerii de motive elaborate de Guvern.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 12 octombrie şi se află în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor cu termen de depunere a rapoartelor la începutul lunii noiembrie.

Sus