Oferte locuri de munca top

Contractele PMB, puse la dispozitia publicului

Cetățenii vor putea verifica dacă banii proveniți din taxele lor sunt cheltuiți eficient de Primăria Municipiului București. Contractele încheiate de PMB între anii 2018 și 2020 vor fi publicate pe pagina web, cu scopul de a transparentiza relațiile contractuale ale administrației.

Printr-un proiect de hotărâre, PMB propune obligația publicării tuturor contractelor încheiate începând cu anul 2018 și până la momentul adoptării hotărârii, cu termene limită certe.

De asemenea, administrația bucureșteană va fi obligată să publice, într-un termen de 10 zile de la semnare, orice contract pe care îl încheie ulterior adoptării proiectului de hotărâre.

Mai exact, în termen de 60 de zile de la data adoptării hotărârii Consiliului General al Municipiului București, PMB și instituțiile subordonate Consiliului General al Municipiului București vor publica pe paginile web proprii, într-o secțiune dedicată, accesibilă prin legătură directă din prima pagină, toate contractele încheiate în anul 2021.

În termen de 6 luni, vor fi publicate pe paginile web proprii toate contractele încheiate în anii 2018-2020.

Direcția Generală Achiziții Publice este de părere că termenul de 6 luni, căruia îi corespund aproximativ 125 de zile lucrătoare, neluând în calcul condiționările date de criza medicală, este o perioadă scurtă pentru instrumentarea celor 3.196 de contracte sub aspectul prelucrării datelor cu caracter personal sau al informațiilor confidențiale.  Direcția a propus un termen de 12 luni, termen fezabil pentru publicarea în condițiile legislației a tutoror contractelor.

În anul 2018 au fost înregistrate un număr de 1508 de contracte, în anul 2019 un număr de 1040 de contracte, iar în anul 2020 un număr de 648 de contracte, numai la nivelul PMB.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus