Oferte locuri de munca top

Contractele pentru 660 de santiere pot fi prelungite

Nu mai puțin de 661 de șantiere vor putea fi finalizate întrucât vor beneficia de prelungirea contractelor de finanțare.

Acestea sunt obiective de investiții finanțate prin Programul național de dezvoltare locală pentru care contractele au fost încheiate în anul 2015 (PNDL I).

Perioada de valabilitate a acestor contracte de finanțare va expira la data de 31 decembrie 2022.

Acum beneficiarii au posibilitatea să obțină prelungirea cu 2 ani a perioadei de valabilitate a contractelor.

Astfel, beneficiarii contractelor aferente PNDL I pot solicita prelungirea contractelor în situația în care pentru obiectivele de investiții care fac obiectul contractului nu este efectuată recepția la terminarea lucrărilor.

Peste 1,3 milioane mc de nisip si pietris, extrase dintr-o noua sursa

Solicitările de prelungire a contractului de finanțare pot fi transmise la Ministerul Dezvoltării până la 31 decembrie 2022.

Ministrul recomandă beneficiarilor să transmită aceste solicitări până la sfârșitul lunii noiembrie, astfel încât, până la finalul acestui an, solicitările să poată fi analizate, să fie emis ordinul de ministru și să fie încheiat actul adițional de prelungire a contractului de finanțare.

Mai puțin de 10% din investițiile finanțate prin PNDL I, mai exact 59 de obiective dintre cele 661, se află în situația de a nu fi depus până acum nici o cerere de decont.

Pentru aceste investiții, în lipsa unei solicitări de prelungire, valabilitatea contractelor de finanțare nu se poate prelungi. Prelungirea nu va fi acordată pentru acele obiective pentru care nu au fost solicitate decontări.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus