Oferte locuri de munca top

Contractele ”cu dedicatie” ii aduc pe procurorii DNA

Mai multe contracte atribuite unei firme prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare i-au adus pe procurorii DNA la o agenție de stat.

Ca urmare, pentru comiterea infracțiunilor de dare, dar și luare de mită, directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați și un administrator al firmei Hidraconstruct Geovig SRL au fost trimiși în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

De asemenea, și firma Hidraconstruct Geovig SRL a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Procurorii susțin că în perioada 19 mai – 30 septembrie 2021, Dănăilă Sorin, în calitatea de șef serviciu/director al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite și ar fi primit de la inculpatul C.I. suma totală de 134.821 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.

Concret, în schimbul foloaselor respective, Dănăilă Sorin s-ar fi asigurat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Galați a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu societatea Hidraconstruct Geovig SRL mai multe contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare și ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de societatea Hidraconstruct Geovig SRL.

De asemenea, inculpatul Dănăilă Sorin i-ar fi transmis omului de afaceri informații care nu erau destinate publicității, cuprinse în documente întocmite în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în etapa de planificare/pregătire a achiziției publice.

Pentru “ajutorul” acordat în maniera de mai sus, inculpatul Dănăilă Sorin ar fi primit suma totală de 134.821 lei, ce ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăți comerciale controlate de cei doi inculpați.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparține inculpatului Dănăilă Sorin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii DNA fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus