Oferte locuri de munca top

Contracte semnate pentru inca doua parcuri industriale

Toate cele patru parcuri industriale noi din județul Buhor –  din Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei – au semnate contractele de execuție și finanțare.

Parcul industrial Ștei

Contractul pentru executarea lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Ștei, semnat recent, vizează: amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, montare post de transformare, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc.

Termenul de execuție este de șase luni. Valoarea contractului este de 17,90 milioane de lei fără TVA, acesta fiind atribuit asocierii de firme Precon Transilvania SRL (lider) și Citadina 98.

„În paralel cu lucrările, vom demara procedura de concesionare a celor 25 de parcele din Parc. Firmele vor avea la dispoziție 4,4 milioane de euro, granturi europene”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul a fost demarat de Primăria Ștei, care a realizat studiul de fezabilitate.

Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean Bihor pentru a continua investiția.

Terenul are o suprafață de 13,6 ha, cu un număr de 25 de parcele. Acestea au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp.

Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 75.

Parcul industrial Marghita

Înainte de Paște a fost semnat și contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Marghita.

Contractul are valoarea de 21,75 milioane de lei, fără TVA.

Durata de realizare este de zece luni, din care patru luni pentru proiectare și obținerea avizelor necesare și șase luni pentru lucrările propriu-zise.

Lucrările vor fi executate de asocierea de firme Leko Construct SRL – Inteco Holdin SRL – Electro Excel Green Consulting SRL – Rono Aqua SRL – Caloria SRL.

”În paralel cu realizarea infrastructurii, de luna viitoare vom demara procedura de licitație pentru concesionarea parcelelor din parcul de 11,5 ha. Un mare avantaj pentru firmele care se vor localiza în acest parc îl reprezintă și posibilitatea de a beneficia de fonduri europene. Pentru acest parc firmele vor avea la dispoziție o sumă de peste 4,2 milioane euro pentru cofinanțarea investițiilor. Finanțarea lucrărilor se face din fonduri europene 40% și din bugetul Consiliului Județean Bihor 60%”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Primăria Municipiului Marghita a pus la dispoziția Consiliului Județean Bihor un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare în vederea înființării Parcului.

Amplasamentul este poziționat în partea de Sud-Vest a Municipiului Marghita, la ieșirea din localitate înspre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN19B. Accesul în parc se face din strada Ion Luca Caragiale, apoi strada Bujorului și strada Gării.

Consiliul Județean Bihor va realiza infrastructura de suport, ceea ce înseamnă că va asigura rețeaua de străzi interioare, alimentarea cu apă, gaze naturale, energie electrică și canalizarea menajeră.

Totodată, va amenaja accesul în Parc și va realiza iluminatul public.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Valoarea contractului de finanțare este de 6,2 milioane de euro, din care bugetul pre-rezervat pentru firmele rezidente este de 4,2 milioane de euro.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

 

Sus