Oferte locuri de munca top

Contracte CFR de sute de milioane de euro, in licitatie

Contracte în valoare cumulată de peste 800 milioane de euro urmează să fie atribuite de CFR SA prin mai multe licitații de valori mari lansate anul acesta și aflate în derulare.

Cea mai recentă licitație a fost lansată astăzi și vizează atribuirea unui contract de peste 64 milioane de euro, privind elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița. Aceasta nu este însă cea mai mare licitație lansată de CFR SA anul acesta.

În luna iunie a demarat procedura pentru atribuirea contractului în valoare de peste 646 milioane de euro (3,18 miliarde lei, fără TVA) pentru proiectare şi execuție lucrări de modernizare a liniilor de cale ferată Caransebeș – Lugoj și Lugoj – Timișoara Est.

De asemenea, au fost lansate licitații pentru atribuirea contractelor pentru elaborare studii de fezabilitate și proiecte tehnice în vederea modernizării liniilor de cale ferată:

* peste 73 milioane lei, Apahida – Suceava, Subsecțiunea 2: Ilva Mică- Pojorâta

* circa 43 milioane lei, Apahida – Suceava, Subsecțiunea 3: Pojorâta- Suceava

* peste 34 milioane lei, Apahida – Suceava, Subsecțiunea 1: Apahida – Ilva Mică

* peste 45 milioane lei, București – Craiova, Subsectiunea 1: București Nord – Roșiori

* aproape 52 milioane lei,  București Nord – Craiova, Subsecțiunea 2: Roșiori Nord – Craiova

* peste 52 milioane lei, Coșlariu – Cluj-Napoca.

În plus, au mai fost lansate licitații de valori mari și pentru:

* Aparate de cale montate pe traverse de beton –  circa 209 milioane lei

* Traverse din beton – peste 417 milioane lei.

Contractul pentru modernizarea stațiilor Fetești și Ciulnița cuprinde lucrări complexe de infrastructură şi suprastructură feroviară – terasamente, linii, construcții civile și de arhitectură, lucrări de instalații, energoalimentare și de telecomunicaţii. Valoarea estimată a acestui contract este de 317.369.456 lei fără TVA. Finanțarea va fi asigurată din Fonduri de Coeziune și de la Bugetul de Stat.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus