Oferte locuri de munca top

Contract semnat pentru un proiect de 10 mil euro

A fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului intitulat „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Est”.

În urma licitaţiei derulate conform prevederilor legale, contractul a fost adjudecat de asocierea Sustainable Urban Mobility Solutions SRL – Proactiv SRL.

”Contractul este semnat, aşteptăm constructorul să depună garanţia de bună execuţie, după care vom da ordinul de începere a lucrărilor”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Proiectul are o valoare totală de aproape 10 milioane de euro, fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Prin intermediul acestuia vor fi reabilitate şi modernizate strada Eroilor, strada Mureşului (tronsonul dintre str. Eroilor şi str. Mihai Viteazul) şi strada Buituri (tronsonul dintre b-dul Dacia şi str. Eroilor).

Aleea Ciprian Porumbescu şi „scările de la Poliţie” (dintre b-dul Rusca şi str. I.L.Caragiale) vor fi transformate în noi zone atractive de promenadă, dotate cu mobilier urban şi reţele de iluminat public pietonal. La fel se va întâmpla şi cu Scara – Izvor (din apropierea fostei Şcoli Generale Nr. 3).

De asemenea, la intersecţia străzilor Pictor Luchian şi Victoriei va fi amenajat un giratoriu, lucrare necesară pentru extinderea traseului de autobuz nr. 2 fără a mai fi necesară reconfigurarea ulterioară a acestuia.

Prin acelaşi proiect, 12 staţii de autobuz vor fi modernizate urmând să se transforme în „staţii inteligente” de călători cu wi-fi, senzori de proximitate, senzori de mediu, iluminat led, panouri de informare, aplicaţii privind călătoriile, panouri solare şi sisteme de stocare a energiei, spoturi USB pentru încărcarea de telefoane, camere video de monitorizare şi aplicaţii de tip „planificator de călătorie”.

Va fi implementat şi un sistem de e-ticketing, alături de un sistem informatic de management al flotei şi de informare dinamică a pasagerilor în staţiile de autobuz.

Alte puncte importante ale proiectului le reprezintă modernizarea sistemului de semaforizare prin montarea de semafoare inteligente, extinderea sistemului de supraveghere video şi achiziţionarea a 10 autobuze ecologice hibrid (în total, vor fi 20, celelalte urmând a fi achiziţionate în cadrul celorlalte două proiecte asemănătoare – „Coridorul de Vest” şi „Coridorul Central”).

Coridorul de Vest” şi „Coridorul Central”

Proiectul privind „Coridorul de Est” este complementar cu alte două proiecte, de valori aproximativ egale – 10 milioane de euro fiecare: „Coridorul Central” – aflat deja în faza de execuţie a lucrărilor, respectiv „Coridorul de Vest” – pentru care oficialii speră ca procedurile de licitaţie să poată începe peste câteva săptămâni.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus