Oferte locuri de munca top

Contract semnat pentru proiectarea tronsonului Ploiesti – Brasov

Pentru tronsonul de autostradă Ploiești – Brașov a fost semnat recent contractul privind serviciile de proiectare aferente. Suma contractată se ridică la peste 9,5 milioane de euro.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat cu SC Consitrans SRL (singurul ofertant) contractul pentru „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov”.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 42 de luni, din care:

* 30 de luni pentru revizuirea/completarea studiului de fezabilitate;

* 6 luni pentru realizarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire;

* 6 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție.

Valoarea contractului este de 46.554.284 de lei, fără TVA, obiectivul fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Studiul de fezabilitate va cuprinde o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani și investigații de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc.).
Contractul va cuprinde și o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu și realizarea unui model financiar al proiectului.

În luna iulie a anului trecut, Ministerul Transporturilor a semnat un memorandum cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea realizării Autostrăzii Comarnic-Brașov,

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

3 Comentarii

 1. Mircea said:

  Boala lunga moarte sigura. Mai oameni buni, nu s-au sifonat destui bani cu atatea proiecte si studii de fezabilitate pentru acest proiect. Am obosit de cand vad ca suntem in acelasi stadiu, de proiectare, cercetare, reviziure si completare….. Aloo domnilor mai avem nevoie sa si circulam pe sosele, pai daca aveti nevoie de 42 de LUNI doar pentru asta, cred ca nepotii nostrii se vor bucura de ea, daca se vor bucura si daca vor mai fi necesare atunci autostrazi… Dumnezeule mare. Mai si trambitati in gura mare de parca acum ati descoperit posibilitattea de executie a unei autostrazi avuta in vedere de pe vremea comunistilor…sa va fie rusine…..

 2. zota said:

  cred ca noi roamanii nu putem face nimic. Cel care hotaraste este prea puternic si nu este cel care va utiliza acesta autostrada !
  Cei care sunt umiliti de cate ori ciercula pe ruta Sinaia-Brasov asteptan cate 2-4 0re in trafic sunt resemnati !

 3. Broantes said:

  Dupa ce au autostrada la mare smecherii din Bucuresti s-au gandit ca le trebuie si autostrada la munte. Nu mai votati pensii si salarii si platitiva impozitele.

Sus