Oferte locuri de munca top

Contract semnat pentru prelungirea pistei Aeroportului din Oradea

Contractul de proiectare și execuția lucrărilor pentru prelungire pistei Aeroportului Oradea a fost semnat. Valoarea totală a contractului este de aproape 16 milioane de euro, investiția fiind realizată din fondurilor europene nerambursabile.

Prelungirea pistei de decolare/aterizare cu 400 de metri spre sud (adică spre Nojorid), ajungând la 2.500 de metri, va avea ca efect creșterea capacității operaționale a aeroportului.

Acest proiect va fi realizat de asocierea Precon Transilvania S.R.L (lider), Citadina 98 SA și Lemacons SRL.

Valoarea contractului este de 79.407.586 de lei, fără TVA.

Durata de execuție a fost stabilită la 13 luni (6 luni pentru proiectare și 7 luni pentru execuția lucrărilor).

Proiectul „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM 2014 – 2020), pe Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectivul specific 2.3 Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

Obiectivele principale ale proiectului sunt extinderea pistei de decolare-aterizare cu 400 metri înspre localitatea Nojorid, instalarea unui sistem de radionavigație pentru asistență la aterizare pe direcția 01 pentru a permite aterizarea asistată dinspre sud, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare și achiziția de echipamente pentru întreținerea suprafețelor de manevră.

De asemenea, proiectul presupune achiziția și instalarea instrumentelor de aterizare de precizie și a unui sistem de balizaj luminos la capătul pistei dinspre Nojorid. Cu ajutorul acestui echipament se va degreva spațiul aerian de deasupra orașului Oradea de survolul aeronavelor, întrucât direcția de aterizare nu va mai fi dinspre Nord, ci dinspre Sud. Această modificare va reduce semnificativ gazele cu efect de seră și poluarea fonică generate de aeronave deasupra Municipiului Oradea.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus