Oferte locuri de munca top

Contract semnat pentru Autostrada A1 Arad -Timisoara – DN 69

A fost semnat contractul pentru drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69. Valoarea acestuia se ridică la aproape 39 de milioane euro.

Astăzi, în prezența ministrului Cătălin Drulă, conducerea Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat cu reprezentanții Todini Costruzioni Generali S.p.A. contractul de proiectare și execuție pentru „Drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69”.

Traseul drumului de legătură, în lungime de 10 km, începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1.

Clasa tehnică a drumului de legătură este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h.

Prin realizarea acestui obiectiv se asigură descărcarea traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T. Aceasta va contribui la promovarea competitivității economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători, precum și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/reducerea blocajelor de trafic și reducerea duratelor de transport.

Contractul are o durată de 108 de luni (9 ani), din care: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Valoarea contractului este de 189.571.920 de lei fără TVA, iar finanțarea acestuia este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus