Oferte locuri de munca top

Contract rutier de peste 5 mld lei intra in licitatie

A fost lansată procedura de achiziție publică pentru aribuirea contractului de proiectare și execuție a unei secțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești. Valoarea acestui contract este estimată la peste 5 miliarde de lei. Secțiunea are lungimea de 31,33 km, dintre care 16 km sunt cu lucrări de artă: tuneluri, pasaje și viaducte.
Contractul de proiectare și execuție pentru Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu, are valoarea totală estimată cuprinsă între 4.635.473.646  și 5.268.944.216 de lei, fără TVA.

Constructorii interesați vor putea depune ofertele în cadrul unei licitații restrânse, organizată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pentru această licitație va exista o limitare a numărului de candidați, astfel că numărul preconizat este de 5-6 candidați.

Criteriul de atribuire a contractului este raportul calitate – preț.

Durata contractului este de 148 de luni, fără posibilitate de reînnoire. Această durată cuprinde: 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Finanțarea acestui proiect se va face din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 ianuarie 2021. De asemenea, data estimată a expedierii invitațiilor de prezentare a ofertelor este 9 martie 2021.

Încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obtinerea/aprobarea finanțării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat și/sau fonduri europene nerambursabile. În caz contrar, contractul de achiziție publică nu va putea fi încheiat.

Autoritatea Contractanta estimează că va obține finanțarea necesară semnării contractului în anul 2021.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus